εισαγωγή

Άλλο ένα blog από έναν πολίτη, που όπως ο Διογένης ο Κυνικός στην αρχαία Ελλάδα, δεν αντέχει άλλο τη σήψη, την διαφθορά και γενικά την κατάντια αυτής της χώρας ή καλύτερα μεγάλου μέρους των πολιτών που την κατοικούν. Πέρα από σκοπιμότητες, το blog αυτό είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης των όσων αισθάνεται κάποιος και οι απόψεις μας μπορεί να είναι σωστές, μπορεί λάθος, σίγουρα είναι οι δικές μας και κανενός άλλου…

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Τρελά πράγματα...

Είναι γνωστή η παροιμία για κάποιον άνδρα που απειλούσε με τιμωρία την γυναίκα του κόβοντας κάτι τις από τον ίδιο….  Αυτό μας θυμίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί με τις σημερινές τους κινητοποιήσεις.  Πέτυχαν ότι χειρότερο μπορούσαν να πετύχουν.  Να δυσφημιστεί η Ελλάδα για άλλη μία φορά στο εξωτερικό.  Δεν μας έφθαναν οι οδομαχίες που έγιναν πριν από λίγες ημέρες στην πλατεία Συντάγματος και οι εικόνες που ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο θύμιζαν την Καμπούλ και όχι την Αθήνα.  Ήρθαν τώρα και οι ταξιτζήδες να εξοργίσουν, να ταλαιπωρήσουν, να προσβάλλουν, τους ξένους τουρίστες που έρχονται στην χώρα μας.  Και τι μας κάνουν οι τουρίστες;  Μας αφήνουν τα ωραία τους λεφτά, τα οποία εμείς έχουμε τόσο ανάγκη…

Αλλά επειδή, όπως έχουμε επισημάνει και παλιότερα, έχει χαθεί το μέτρο στην πατρίδα μας, ήρθε και η ανακοίνωση του ΚΚΕ για να μας δικαιώσει.  Τι λέει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΚΚΕ;  Ότι, «με την εξόντωση των μικρών ιδιοκτητών ταξί ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει πόδι το μεγάλο κεφάλαιο στο φιλέτο της συγκεκριμένης αγοράς. Το αποτέλεσμα θα είναι να μετατραπεί σταδιακά το ταξί σε είδος πολυτελείας για το λαό, ενώ οι μισθωτοί οδηγοί που θα εργάζονται σε αυτές τις συνθήκες θα οδηγηθούν σε καθεστώς γαλέρας».  

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Πρώτον οι «μικροί ιδιοκτήτες» για το ΚΚΕ,

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

NewsIt.gr: "Τα παιδιά μου έγιναν άγγελοι" λέει στο Newsit η τραγική μάνα των διδύμων

ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΑΥΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ......




Λίγο πριν παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος των αδικοχαμένων διδύμων που συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο, η χαρακομάνη μάνα κυρία Πόπη Χριστοφόρου άνοιξε την καρδιά της στο Newsit.

Όπως χαρακτηριστικά είπε "η Παναγία μου εμπιστεύτηκε τα παιδιά να τα μεγαλώσω για να βγάλω παιδιά ήρωες. Όμως ήρωες τι; Της ανεθυνότητας; Τα παιδιά μου με αυτή τους την πράξη έσωσαν πολλούς άλλους ανθρώπους. Από τις 4.00 το πρωί μιλούσαμε με τα παιδιά μας, μετά 4.15, ξανά στις 4.30, τελευαταία φορά μιλήσαμε στις 4.44, στις 4.46 έγινε η έκρηξη. Ευχαριστούμε την Παναγία που μας εμπιστεύτηκε τα παιδιά μας, να τα μεγαλώσουμε και να τα φέρουμε στον κόσμο και είχαν την αγάπη όλων, όχι μόνο τη δική μου. Και δέκα ζωές εάν ζήσω οι αναμνήσεις και η προσφορά που τους έδωσα μαζί με τον πατέρα τους δε θα σταματήσουν. Έυχομαι όλες οι μάνες να αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά τους, χρόνο, τίποτα άλλο δε θέλουν τα παιδιά, χρόνο να τους ακούνε και να τους αγαπάνε. Το μόνο που ζητάμε είναι να μην υπάρξουν άλλα θύματα, άλλα θύματα ανευθυνότητας. Τίποτα άλλο. Εμείς δεν είμαστε σε θέση ούτε να κρίνουμε, ούτε τίποτα. Ο Θεός ξέρει. Αλλά ο Θεός δεν επεμβαίνει στα των ανθρώπων, είναι οι άνθρωποι που επεμβαίνουν στο θέλημα του θεού. Δε ζητάμε εκδίκηση, γιατί τα παιδιά μας είναι άγγελοι, άγγελοι στον ουρανό. Εμείς δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε κανέναν. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν, άλλος θα αναλάβει όχι εμείς. Δεν είμαστε τίποτα μπροστά στα μάτια του Θεού. Για να καταλαβέτε, το αγαπημένο ποίημα των παιδιών μου ήταν "ο αποχαιρετισμός του Ιησού". Και τον καιρό που ήταν ακόμη στο δημοτικό. Και η έκθεση που έγραψαν ήταν "η μάνα από τη μια είναι Σπαρτιάτισσα και από την άλλη Αθηναία". Δεν ξέρω εάν μπορείτε να πάρετε αυτό το νόημα". 
Αν και ο πόνος της αβάσταχτος, η κυρία Πόπη η μητέρα του Μιλτιάδη και του Χρήστου κάνει έκκληση αντί στεφάνων να γίνει από όλους μια εισφορά για να κάνει το Τάμα της πραγματικότητα Θέλει να χτίσει μία εκκλησία εκεί στο χωριό, στο όνομα της Αγίας Μαρίνας, εις μνήμην των δύο αδικοχαμένων παιδιών της.
Επιπλέον, μπορεί το βαρύ πένθος που βιώνει εδώ και μερικά 24ωρα να είναι... ότι πιο χειρότερο για εκείνη, τον σύζυγο της και την μικρή τους κόρη, όμως η ίδια, θέλει απ' όλο το κόσμο, να μην έρθουν ντυμένοι στα μαύρα. Ζητάει, μέσω γνωστών και φίλων όσοι θα παρευρεθούν στο τελευταίο αντίο... του Μίλτου & του Χρήστου να έρθουν ντυμένοι στα χρώματα που τα παιδιά της υπηρέτησαν. Να είναι, είτε στα λευκά είτε στα γαλάζια ντυμένοι...




ΠΗΓΗ: NewsIt.gr: "Τα παιδιά μου έγιναν άγγελοι" λέει στο Newsit η τραγική μάνα των διδύμων

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Όχι μόνο κριτική και προτάσεις….

Δημοσιεύτηκε στο Petraskandalou.blogspot.com

Οι πολίτες δεν πρέπει να κάνουμε μόνον κριτική.  Πρέπει να κάνουμε και προτάσεις.  Για αυτό και εμείς θα κάνουμε ΜΙΑ πρόταση και πρωτοπόρα!  Επειδή τελευταία βλέπουμε κάτι παραπονάκια όσον αφορά την Εισαγγελία Αθηνών προτείνουμε οι «παραπονούμενοι» να κάνουν ένα σύλλογο.  Σύλλογος Αδικηθέντων από την Εισαγγελία θα λέγεται;  Σύλλογος Αδικηθέντων από την Εισαγγελέα κα Πόπη Παπανδρέου θα λέγεται;  Δεν ξέρω.  Δεν μπορούμε να δίνουμε και την ιδέα της δημιουργίας και το όνομα του συλλόγου…. Κουραστήκαμε!!!

Πέρα από τη σατυρική, καυστική, όπως θέλει ο καθένας ας την ονομάσει γραφή μας, αφορμή για το σχόλιο αυτό μας έδωσε η αντίδραση του κυρίου Μαρινάκη στην δεύτερη δίωξη που άσκησε εναντίον του η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Πόπη Παπανδρέου.  Ο κύριος Μαρινάκης μπορεί να αντιδράσει με όποιο νομικό τρόπο κρίνει πρόσφορο.  Άλλωστε είναι δικαίωμα του.  Βέβαια, πολλές φορές, και μάλιστα σε παρόμοιες συνθήκες η σιωπή είναι χρυσός…..  Όμως η Εισαγγελία Αθηνών έχει δεχθεί και άλλες φορές κριτική.  Να, για παράδειγμα μας έρχεται στο μυαλό η αήθης επίθεση που έγινε από τον κ. Χ. Μαρκογιαννάκη όταν ο φάκελος του εστάλη στην Βουλή για συζητηθεί η παραπομπή του ή όχι.  Ο προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ κ. Παύλος Ψωμιάδης είχε διαμαρτυρηθεί και εκείνος… Δεν θυμόμαστε  Οι κύριοι που διώκονται τώρα για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων,  του παράνομου στοιχήματος κλπ ή που προφυλακίστηκαν για αυτό το λόγο, και αυτοί δεν διαμαρτυρήθηκαν;

Αλλά ο κόσμος, έχει διαφορετική άποψη από αυτή του κυρίου Μαρινάκη που τον προβληματίζει η στάση της Εισαγγελίας.  Βλέπει ανθρώπους που πριν ήταν στο απυρόβλητο τώρα να διώκονται ποινικά.  Και ανθρώπινο είναι αυτό να μην αρέσει σε κάποιους.  Ο κάθε εισαγγελέας δεν αποφασίζει αν κάποιος είναι ένοχος, όμως οφείλει να ασκήσει ποινικές διώξεις όταν υπάρχουν (σοβαρές) αποχρώσες ενδείξεις.  Τέλος να ξέρουν όλοι ότι ο κόσμος βλέπει ειδικά τώρα στα μάτια ειδικά των γυναικών της Εισαγγελίας Αθηνών, της κας Παπανδρέου, της κας Κυβέλου, της Προϊσταμένης κας Ράικου, κάποιους σωτήρες!  Κάποιους που μπορούν να κάνουν την διαφορά, αφού οι πολιτικοί δεν μπορούν.  Η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο των αδυνάτων.  Τέλος θα ευχηθούμε η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, όπου την θέση καταλαμβάνει για πρώτη φορά γυναίκα, να αφήσει και αυτή έντονη την σφραγίδα της στην δικαιοσύνη όπως και οι άλλες κυρίες.  Για το καλό του τόπου…….


Για το Δαφνί είμαστε.....

Δημοσιεύτηκε στο Petraskandalou.blogspot.com
Μετά και από τα όσα ακούσαμε χθες στην εκπομπή Πρόσωπο με Πρόσωπο στο Alterμε τον Νίκο Χατζηνικολάου θεωρήσαμε ότι έπρεπε πλέον και εμείς να…. «κλείσουμε» ως πολίτες αυτής της χώρας, για να μεταχειριστούμε την φράση μιας συζύγου πολιτικού που και εκείνη μετά τον γάμο της είχε κλείσει ως γυναίκα!  Τώρα δεν ξέρουμε αν έχει ξανανοίξει, αλλά ποιος ασχολείται;  Έλα που δεν μας αφήνει κανένας πολιτικός να κάτσουμε ήσυχα στο πιθάρι μας……
Όλοι οι καλεσμένοι στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου χθες ήταν στον κόσμο τους.  Αλλά το θράσος ορισμένων ξεπέρασε κάθε όριο και λογική.  Από την μία ο κος Τζαβάρας της Νέας Δημοκρατίας να λέει ότι δεν υπάρχουν κατηγορούμενοι πολιτικοί πέρα των ελαχίστων…. Βέβαια για να είναι και αντιπολιτευτικά ωραία η ΝΔ πέταξε και ένα πυροτέχνημα ο κ. Τζαβάρας για δημοψήφισμα ώστε να αναστείλει ο λαός το άρθρο του Συντάγματος που έχει να κάνει με την παραπομπή των υπουργών κλπ.  Θέλετε κάθαρση κύριοι της Νέας Δημοκρατίας; Κατεβείτε εσείς ως «αγανακτισμένοι» και απαιτείστε τιμωρία των ενόχων εδώ και τώρα!  Όχι να λέτε όλα λόγια, ώστε μετά να πετάτε και την εξυπνάδα: «εμείς σας το είχαμε πει».  Τέλος πάντων, ούτε μέντιουμ να ήταν η Νέα Δημοκρατία δεν θα είχε τόσες επιτυχίες!

Από την άλλη πλευρά θαυμάσαμε το ΠΑΣΟΚ….  Ο κύριος Παπαϊωάννου φορούσε κάθε τόσο τον μανδύα που τον βόλευε ανάλογα με την συζήτηση.  Πότε ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, πότε Βουλευτής, πότε… και εμείς δεν ξέρουμε τι. 

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ...


Γράφει ο Διογένης, ο Κυνικός
Αγαπητό Fimotro,

Φαίνεται ότι, η υπόθεση με τα μισθωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα, για τα οποία θα παραπεμφθεί ή όχι ο Μαρκογιαννάκης, αλλά και αυτή για την συντήρηση των ιδιόκτητων ελικοπτέρων του ΠΣ, έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος απ’ ότι πιστεύαμε όλοι.  Διαβάζοντας την κατωτέρω αποκάλυψη που βρήκαμε στην ιστοσελίδα zougla.gr μείναμε άφωνοι! Μήπως για αυτό δεν έχει συζητηθεί ακόμη στην Βουλή η υπόθεση;  Έχει οριστεί ο Ανακριτής που θα αναλάβει να προχωρήσει την  υπόθεση για τους υπολοίπους 29 μετά την δίωξη που άσκησε η  κα Πόπη Παπανδρέου σε βαθμό κακουργήματος;  Που βρίσκεται η υπόθεση;  Γιατί δεν προχωρά; Τόσοι μήνες έχουν περάσει;  Μήπως εδώ και μόνον εδώ υπάρχει «συναίνεση» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, αυτή που ζητά όλη η Ευρώπη αλλά όχι βέβαια για θέματα διαφθοράς, όχι για σκάνδαλα;  Απλές ερωτήσεις κάνουμε…..  Μπορεί κάποιος να τις απαντήσει;…….

Διογένης ο Κυνικός


Έρευνα-φωτιά για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα (zougla.gr)

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011, 23:29 
Πέτρος Κουσουλός


Ένας φάκελος-καταπέλτης, με ζημιογόνες για το ελληνικό Δημόσιο συμβάσεις, που υπογράφηκαν στο όνομα της πυροπροστασίας και αφορούν στα «αμαρτωλά» μισθωμένα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχει μπει στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών.
Λίγους μήνες μετά την άσκηση κακουργηματικών διώξεων εναντίον του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Γρηγόρη Τασούλα, του αρχηγού του Σώματος, κ. Στέλιου Στεφανίδη, καθώς και ακόμη 23 ανώτατων αξιωματικών για την υπόθεση των υπερτιμολογήσεων και την τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων την περίοδο 2006-10, που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Αντώνης Ελευθεριάνος, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για νέα αδικήματα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. 

Σχόλιο για τα 45 εκ. ευρώ πεταμένα σε αποθήκη...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ PETRASKANDALOU.BLOGSPOT.COM
Ο Διογένης, ο Κυνικός, ξαναχτυπά...

Μα καλά και εσείς τι θέλετε τώρα;  Τι θέλει το blog σας;  Να τους χαλάσει την ηρεμία τους;  Τα μεγάλα κανάλια έχουν καταπιεί τόσα και τόσα πράγματα….  Ποιος ασχολείται με τα ψιλά….. Σαράντα πέντε εκατομμύρια.   Τρίχες…  Τι είναι το λάδι, τι είναι το ξύδι, για αυτούς.  

Για να καταλάβουμε ποια είναι η κατάσταση αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Τύπος στην Ελλάδα περνά τεράστια κρίση.  Οι ιδιοκτήτες όμως των ΜΜΕ περνάνε;  Δηλαδή, ξαφνικά έγιναν φτωχοί όλοι τους; Ή απλά ελαχιστοποιήθηκε η κρατική διαφήμιση, έμμεση και άμεση; Ή καθυστερούν τα μεγάλα έργα;  Μήπως πρέπει να βγάλουν κανένα λεφτό...
από την τσέπη τους και αυτό τσούζει, πονά; 

Πάντως ας μη ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στα μεγάλα ΜΜΕ.  Την δουλειά τους κάνουν, τα συμφέροντα τους κοιτούν.  Για εμάς η ευθύνη βαρύνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

PetraSkandalou: 45 εκ. ευρώ πεταμένα σε μια αποθήκη...

Ο Θεός να βάλει το χέρι του την ερχόμενη εβδομάδα...

Θυμήθηκαν και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης να ψελίσουν αυτό που λέμε εμείς εδώ και μήνες: Ότι το φετινό καλοκαίρι όχι μόνο μέτρα πυροπροστασίας δεν έχουν παρθεί αλλά ότι είμαστε παντελώς γυμνοί με μια Πυροσβεστική "σάπια". 
Βέβαια... 
το ρεπορτάζ τους είναι ελλιπές. Το μόνο που έχουν να λένε (βλέπε Mega) είναι για τα λεφτά που δεν έχουν δοθεί σε δήμους για τη διάνοιξη των δασικών δρόμων. Δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν τίποτα για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνονται (παράνομα) για την εκμίσθωση ελικοπτέρων και την σίτιση των πληρωμάτων. Την ίδια στιγμή που τα πέντε ιδιόκτητα ελικόπτερα της ΠΥ είναι καθηλωμένα και οι μηχανές τους κάπου στη Γαλλία. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο...;



Πηγή: PetraSkandalou: 45 εκ. ευρώ πεταμένα σε μια αποθήκη...

Κάποιοι ζούνε ακόμη στον κόσμο τους Νο 2

Μια και έχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα στην Ελλάδα (!!!), ανακοινώνεται τώρα από κάποιους ότι υπάρχουν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ελληνικές ΑΟΖ και συγκεκριμένα σε αυτή του Ιονίου και της Κρήτης.  Για την ώρα….  Μα και αλήθεια να είναι αυτό δεν θα έπρεπε να το λέμε καν.  Πριν γίνει οτιδήποτε με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πρώτα η δημόσια διοίκηση, όπως και η νοοτροπία, η διαφθορά αν δεν μπορεί να εξαλειφτεί τουλάχιστον να μειωθεί στο ελάχιστο, όπως και η φοροδιαφυγή.  Για να εμπεδώσουν οι έχοντες αμφιβολίες γιατί επιμένουμε για όλα αυτά, θα αναφέρουμε και ένα μικρό πρόσφατο παράδειγμα.  Το ΔΝΤ λίγο πριν την έγκριση για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα ανακάλυψε δύο δήμους που είχαν δανειστεί συνολικά 60 εκατομμύρια ευρώ, το 2004 και το 2006, ο ένας δήμος δε μάλιστα παράνομα.  Και το ποσόν αυτό δεν περιλαμβανόταν στο χρέος της χώρας μας!!!!  Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προφανώς δεν τα ήξερε τα δάνεια!  Πώς να πάμε μπροστά έτσι.  Να δούμε τι θα γίνει τώρα και με τον Δήμαρχο που υπέγραψε παράνομη δανειακή σύμβαση.  Θα τιμωρηθεί, θα δικαστεί, φυλακιστεί ή απλά θα είναι μια αναφορά του χρόνου στην ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κου Ρακιντζή για την διαφθορά;

Τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούν κάποιοι ότι, αν πράγματι υπάρχουν τέτοιοι φυσικοί πόροι στην πατρίδα μας και προχωρήσει τώρα η εκμετάλλευση τους, οι ίδιοι που φάγανε ή σπαταλήσανε ή πετάξανε τα λεφτά του Ελληνικού λαού μέχρι σήμερα το ίδιο θα πράξουν και τώρα προς όφελος ορισμένων……..  Όπως συνέβαινε πάντοτε!  Αυτό λοιπόν θέλουμε;  Να καλύψουμε σήμερα κάτω από το χαλί την βρωμιά και να την βρουν αύριο τα παιδιά μας, οπότε εμείς θα έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα μεταβιβάζοντας το στις επόμενες γενιές;

Δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο έχουμε κάνει θυσίες οι οποίες έχουν πάει στράφι…. Δεν είναι αμαρτία και να έχει πληρώσει ο λαός την νύφη και τίποτα να μην έχει αλλάξει;  Μέχρι και οι ξένοι κατάλαβαν πλέον ότι ο λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες, για αυτό και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν για άλλη μια φορά την πάταξη την φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, την ελάφρυνση του κόστους εργασίας για τις επιχειρήσεις όχι με άλλες μειώσεις μισθών των εργαζομένων αλλά με μείωση ασφαλιστικών εισφορών, φορολογίας των επιχειρήσεων κλπ.

Απορεί τώρα κανείς γιατί λέμε ότι κάποιοι ζούνε ακόμη στον κόσμο τους…….

Κάποιοι ζούνε ακόμη στον κόσμο τους



Καλοκαίρι και διακοπές πάνε μαζί.  Όμως κάποιοι φαίνεται να είναι σε μόνιμες διακοπές και δεν έχουν αντιληφθεί το τι συμβαίνει στην χώρα μας και το τι θα πρέπει να αλλάξει!  Και για να γίνουμε πιο σαφείς ας αρχίσουμε από την δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής όπου στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16,5% , η ΝΔ 17,8%, το ΚΚΕ 7,5%, το ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,2% , η ΔΗΜΑΡ 3,1%, η ΔΗΣΥ 2,8%, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 3,1% και η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%.

Ποιο το συμπέρασμα;  Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με μόλις 1,3% του ΠΑΣΟΚ, όπου το μόνο πράγμα που δεν έχει κάνει στους πολίτες το κυβερνόν κόμμα είναι να τους ράψει το στόμα για να μην τρώνε, ή τις τσέπες γιατί δεν θα τις χρειάζονται άλλο αφού θα έχει πάρει όλα τους τα χρήματα.  Και η Νέα Δημοκρατία «καταφέρνει» να προηγείται με 1,3%!!!!  Τα δε ποσοστά που λαμβάνουν και τα δύο κόμματα μαζί θυμίζουν καλοκαιρινές θερμοκρασίες,  και σίγουρα όχι καύσωνα.  Που είναι οι παλιές καλές εκείνες εποχές που το σύνολο αυτό θα το ελάμβανε το δεύτερο κόμμα… όχι το πρώτο!

Σε τέτοια ανυποληψία έχουν πέσει και κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα παρόλο που δεν είναι κόμματα εξουσίας.  Όμως, όλοι τον χαβά τους.  Συνεχίζουν τις ίδιες παλαιοκομματικές πολιτικές, τακτικές και κουτοπονηριές λες και ο κόσμος θα τους ανεχτεί για πολύ ακόμη…. Δεν καταλαβαίνουν ότι παίζουν με την φωτιά.  Νομίζουν ότι με τον Τσοχατζόπουλο θα λύσουν το πρόβλημα της διαφθοράς των πολιτικών.  Θα ήμασταν ευτυχείς αν το πρόβλημα ήταν ο Τσοχατζόπουλος και μερικοί άλλοι.  Δυστυχώς φαίνεται να είναι πολλοί περισσότεροι πολιτικοί, δημόσιοι λειτουργοί αναμεμιγμένοι σε σκάνδαλα, και ας έχουν παραγραφεί οι κατηγορίες για κάποιους….

Κατά τα άλλα πανηγυρίζει η Νέα Δημοκρατία που προηγείται, το ΠΑΣΟΚ που έχει ποσοστά ακόμη και κάποια άλλα μικρά κόμματα γιατί με την αναγωγή των ψήφων των αναποφάσιστων εισέρχονται στο Κοινοβούλιο!

Απορεί τώρα κανείς γιατί λέμε ότι κάποιοι ζούνε ακόμη στον κόσμο τους…….

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η εντιμότητα των πολιτικών μας θα μας φάει....

Το τελευταίο διήμερο είδαν το φως της δημοσιότητας τρομακτικά στοιχεία όσον αφορά την ΜΑΣΤΙΓΑ της διαφθοράς στην Ελλάδα.  Από πού να αρχίσει κανείς;  Από τους επίορκους αστυνομικούς (τουλάχιστον στην ΕΛΑΣ κάποιοι συλλαμβάνονται και παραπέμπονται), τους υπαλλήλους νομαρχιών, πανεπιστημίων, ΟΤΑ, γιατρούς, τελωνειακούς, υπαλλήλους της ΥΠΑ, Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού και πάει λέγοντας…..  Μάλιστα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κος Ρακιντζής στην ετήσια έκθεση του ανέφερε κραυγαλέες περιπτώσεις

directNEWS.gr: Τελωνειακοί πίσω από την κλοπή των 8 κοντέινερς με τα τσιγάρα !

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Κύκλωμα κυρίως τελωνειακών αλλά και αστυνομικών φαίνεται να κρύβεται πίσω από την κλοπή, την περασμένη εβδομάδα, των οκτώ κοντέινερς με τσιγάρα, από “σφραγισμένη” αποθήκη της Λαμίας.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του directnews στο τελωνείο του Πειραιά-και όχι μόνο-διεξάγεται εκτεταμένο λαθρεμπόριο τσιγάρων με τη συμμετοχή επίορκων υπαλλήλων.
Τα κοντέινερς αυτά με πλαστά έγγραφα εμφανίζεται να μεταφέρουν, κυρίως σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, άλλου είδους εμπορεύματα.
Οι τελωνειακοί που είναι στο “κόλπο” κάνουν τα στραβά

Από το fimotro: ΠΡΩΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στην κορυφή της κλίμακας της διαφθοράς βρίσκονται οι υπηρεσίες που διαχειρίζονται δημόσια κονδύλια, αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή. Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση. Η έκθεση την οποία παρέδωσε ο κ. Ρακιτζής την Τετάρτη στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, αναφέρει ότι περίπου το 52% των υποθέσεων διαφθοράς το 2010 αφορούν τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους. Υψηλά στην κλίμακα της διαφθοράς παραμένουν και οι πολεοδομίες και οι υπηρεσίες υγείας, στις οποίες κυριαρχούν το «γρηγορόσημο» και το «φακελάκι». 

Παρόλα αυτά, οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι κατορθώνουν και αποφεύγουν την τιμωρία. Μάλιστα ο κ. Ρακιτζής αναγκάστηκε να υποβάλει ενστάσεις για 149 αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων,

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η μάστιγα της διαφθοράς

Θα περίμενε κανείς με όλα όσα έχουν συμβεί στην χώρα μας ότι η διαφθροά θα μειωνόταν.  Δυστυχώς τα τελευταία στοιχεία που κατατέθηκαν στην Βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας σοκάρουν!!  Όχι μείωση δεν υπήρξε αλλά αντίθετα από τον περασμένο χρόνο αυξήθηκαν οι καταγγελίες των πολιτών κατά 101,80%!!!!!  Και σκεφθείτε ότι αυτό αφορά τις περιπτώσεις διαφθοράς που καταγγέλλονται από ανθρώπους που δεν θα έχουν άλλο δρόμο να επιλέξουν.  Για σκεφθείτε πόσες είναι αυτές που ΔΕΝ καταγγέλλονται;

Είμαστε αναγκασμένοι για άλλη μία φορά να επαναλάβουμε την άποψή μας για την διαφθορά.  Για την σημερινή κατάντια της πατρίδος μας δεν είναι αιτία οι οικονομικές συγκυρίες ή η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.  ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, γιατί αυτή μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα.  Γιατί πληρώναμε τόσα χρόνια το Χ κόστος ενός έργου, 2 και 3, και εμείς δεν ξέρουμε πόσες φορές επάνω από το πραγματικό;  Μα γιατί τα υπόλοιπα χρήματα πηγαίνανε σε κάποιες τσέπες....  Γιατί δεν έρχονται σοβαροί επενδυτές στην Ελλάδα;  Μα γιατί γνωρίζουν ότι και για το πιο απλό πράγμα χρειάζεται να λαδώσουν.....  Και όσο χειροτερεύει η οικονομική κατάσταση τόσο πιο θρασείς θα γίνονται ορισμένοι ή μάλλον πολλοί και απλά θα αλλάζουν οι τρόποι με τους οποίους υλοποιείται η διαφθορά.  Παλιά είχαμε τις εξωχώριες εταιρείες, τώρα φανταζόμαστε θα ζητάνε τα λεφτά μετρητά και σε μαύρη σακούλα σκουπιδιών!!  

Για αυτό και εμείς θα επιμένουμε και θα γινόμαστε κουραστικοί.  Πρέπει να οδηγούνται στην δικαιοσύνη σε χρόνο μηδέν όλες αυτές οι περιπτώσεις διαφθοράς.  Οι υποθέσεις αυτές να έχουν προτεραιότητα από όλες τις άλλες.  Και θα αναφέρουμε και κάτι που ίσως θα φανεί παράξενο.  Δεν μας ενδιαφέρει αν θα οδηγηθούν στα δικαστήρια πολιτικοί, μας αρκεί να οδηγούνται οι από κάτω από αυτούς.  Όχι γιατί τους λυπόμαστε…. Αντιθέτως, γιατί όταν πηγαίνουν οι από κάτω από αυτούς φυλακή και οι πολιτικοί γλεντάνε την ελευθερία τους, ποιος δημόσιος υπάλληλος θα υπογράφει αύριο παρανομίες;  Αφού θα ξέρει ότι μόνον αυτός θα την πληρώσει την νύφη;  Είναι και αυτός ένας τρόπος για να ξεφορτωθούμε τους επίορκους πολιτικούς και όχι μόνον, μιας και από ότι φαίνεται δεν μπορούν οι πολιτικοί να το κάνουν από μόνοι τους……

NewsIt.gr: Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί και γιατροί – Η διαφθορά καλά κρατεί!


- Αύξηση κατά 101,8% στις καταγγελίες πολιτών
- Οι καταγγελίες που αφορούν αστυνομικούς παρουσιάζουν αύξηση 78,26%
- Τι δείχνουν τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Βουλή

Τι κι αν βρισκόμαστε στον κυκλώνα της οικονομικής κρίσης. Η διαφθορά παραμένει στα φόρτε της και οι υποθέσεις που έρχονται σχεδόν καθημερινά στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν.
 
Κατά 101,8% αυξήθηκαν εφέτος οι καταγγελίες πολιτών για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας στη Βουλή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
 
Οι καταγγελίες που αφορούν αστυνομικούς παρουσιάζουν αύξηση 78,26%. Από τις καταγγελίες αυτές η ειδική αυτή υπηρεσία της Αστυνομίας, «έβγαλε λαβράκια», πράγμα που σημαίνει ότι παρά την οικονομική κρίση η διαφθορά στον δημόσιο τομέα καλά ακόμα κρατεί.
 
 
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα:
 
 
1. Εξαρθρώθηκε κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου (Νομαρχίας ΟΤΑ Πολεοδομίας και Τοπικής Αστυνομικής Υπηρεσίας)

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Έτοιμοι να κυβερνήσουν…..

Η Δράμα, έχει διαφορά ώρας με την Αθήνα;  Μήπως έχει ο Έβρος; Μήπως χαλάσανε τα τηλέφωνα;  Μήπως δεν λειτουργεί το διαδίκτυο; Μήπως δεν πατάνε το πόδι τους οι βουλευτές στην Βουλή; Μήπως η Νέα Δημοκρατία είναι και αυτή σκορποχώρι όπως και το ΠΑΣΟΚ;  Μήπως κάποιοι βουλευτές της ΝΔ δεν διαβάζουν ούτε καν τις ανακοινώσεις του κόμματος τους;

Ας μας δώσει σας παρακαλώ κάποιος μία απάντηση γιατί εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον λόγο για τον οποίο έκανε ερώτηση στην Βουλή ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ κ. Μαργαρίτης Τζίμας και ο Βουλευτής Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.  Και τι ρωτάνε οι δύο βουλευτές;  Επακριβώς: «Ποια είναι η ακριβής κατάσταση με τα δύο ελικόπτερα SUPER PUMA του Πυροσβεστικού Σώματος; Ποια η διαθεσιμότητά

Γαργάρα Νο 2.....


Μόλις δύο ημέρες πέρασαν από τον σχολιασμό μας με θέμα την Γαργάρα… (βλέπε ανάρτηση εδώ ή και ανάρτηση λίγο πιο κάτω) δηλαδή την προσπάθεια του κυρίου Πιλάβιου και ορισμένων άλλων για να θαφτεί με λίγα λόγια η υπόθεση των στημένων αγώνων, τουλάχιστον όσον αφορά την δική τους πλευρά και για να μην θιγούν τα όποια συμφέροντα έχουν.

Να όμως, που πέρα από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριο Γερουλάνο που προσπαθεί με σθεναρή στάση να βάλει σε τάξη τα πράγματα, τώρα και η ΟΥΕΦΑ ζητά από τον κο Πιλάβιο να ξεκαθαριστεί η κατάσταση το ταχύτερο δυνατό, να επισπευστεί το έργο των πειθαρχικών επιτροπών και να ενημερώσει ποιες ομάδες θα παίξουν στην Ευρώπη……..  Τώρα αυτό αν και θα πρέπει να το καταπιεί ο κος Πιλάβιος!!  Πώς να το κάνει «γαργάρα»;  Γιατί πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο.  Θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες πιθανότατα θα είναι και πολύ σκληρές, για τα ελληνικά δεδομένα της ασυδοσίας.  Μέχρι πρότινος ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωνε ότι θα παίξει κανονικά στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός Βόλου!  Τώρα η ΟΥΕΦΑ ζητά να μάθει τι θα γίνει με την συμμετοχή και των δύο Ολυμπιακών, και του Πειραιά και του Βόλου, γιατί καλώς ή κακώς και οι δύο ομάδες εμπλέκονται με διαφορετικό τρόπο στο σκάνδαλο.

Με λίγα λόγια, ο κος Πιλάβιος επιτέλους, ή θα ακολουθήσει την σκληρή γραμμή της ΟΥΕΦΑ για τα στημένα ή θα κοιτάξει να καλύψει την κατάσταση όπως φαίνεται να έχει κάνει μέχρι σήμερα.  Όπως και να έχει το πράγμα, ανάλογα με την στάση που θα κρατήσει θα μπλέξει, είτε με την ΟΥΕΦΑ είτε με τους Ολυμπιακούς και όχι μόνον….  Πρόεδρε της ΕΠΟ, ωραίες οι καρέκλες δεν λέμε, αλλά να που καμιά φορά μπορεί να είναι και ηλεκτρικές…….

Δημοσιεύτηκε σήμερα και στο Petraskandalou.blogpost.com

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Πάλι η Ντόρα....


Η κυρία Μπακογιάννη αποφάνθηκε.  Η «επιτήρηση» και η συμμετοχή ειδικών από την ΕΕ και το ΔΝΤ στο πρόγραμμα κατέστησαν αναγκαίες, από την σχεδόν πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Και, δεύτερον από το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση περιβάλλεται, ως γνωστόν, από σχεδόν ολοκληρωτική αναξιοπιστία έναντι της Ευρώπης.

Διαβάζοντας λοιπόν είδηση εύκολα διαπιστώνουμε ότι τίποτα από όσα περνάμε σήμερα δεν θα είχαμε συμβεί ΕΑΝ........  ΕΑΝ την χώρα κυβερνούσε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη!!!!  Η οποία έχει και τις λύσεις για όλα τα προβλήματα.  Φαίνεται θα νιώθει σαν άλλος Ιησούς και όπως έπραττε ο Κύριος έτσι και η κα Ντόρα μας, "διδάσκων εν ταις συναγωγαίς αυτών και κηρύσσων το ευαγγέλιον της βασιλείας και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν εν τω λαώ» («Κατά Ματθαίον», δ΄ 23).

Δεν δικαιολογείται διαφορετικά το ότι ξέρει τι φταίει στην χώρα μας και έχει τις λύσεις για τα πάντα!!  Από το Μεσοπρόθεσμο, το είδατε έβαλε τα γυαλιά σε όλους στην Ευρώπη, στο κόμμα των Φιλελευθέρων, μέχρι το γιατί τώρα θα μας στείλει η Τρόικα "επιτηρητές".  Μάλλον ξεχνά η κόρη του επίτιμου ότι και η ίδια είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης...  Μάλλον ξεχνά ότι και αυτή και ο πατέρας της κυβέρνησαν αυτήν την χώρα..... Μάλλον ξεχνά και αυτή το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο κος Μητσοτάκης, ξέρετε αυτό του γιατί κέρδισε το Νόμπελ Χημείας…..  Ας μην το θυμίσουμε καλύτερα την απάντηση, γιατί είναι και δύσοσμη!

Τέλος το πόσο ειλικρινής και το πόσο έχει αλλάξει η κυρία Ντόρα μας φαίνεται  και από τον βουλευτή που έχει στις τάξεις της, τον κο Μαρκογιαννάκη. Ξέρετε αυτόν που περιμένει να παραπεμφθεί ή όχι από την Βουλή για το τεράστιο σκάνδαλο της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson...... Την άκουσε κανείς να ζητά να συζητηθεί η υπόθεση όσο πιο γρήγορα γίνεται για να παραπεμφθεί ή όχι ο βουλευτής της;  Πως μπορεί η μετανοήσασα, η αλλάξασα χαρακτήρα κυρία Ντόρα να έχει στο κόμμα της κάποιον που μπορεί, λέμε μπορεί, μία στο εκατομμύριο (μπορεί και λιγότερο) να παραπεμφθεί για σκάνδαλο ολκής;  

Επειδή όμως και ο Ελληνικός λαός έχει την καλύτερη λύση για τα προβλήματα του, γιατί δεν την ακολουθεί όλη η οικογένεια Μητσοτάκη;  Δηλαδή, γιατί δεν τα μαζεύουν καλύτερα να πάνε σπίτια τους, να γλεντήσουν τις οικονομίες τους και να μας αφήσουν ήσυχους.....  Δεν θέλουμε να σωθεί η χώρα από τους Μητσοτάκηδες... Εμείς θέλουμε να σωθούμε από αυτούς!!!! Βαρεθήκαμε και αυτούς και όλα τα πολιτικά τζάκια της χώρας μας.  Μπας και έχει και μια φορά δίκαιο το SPIEGEL;;;;

Διογένης ο Κυνικός

Newsbeast.gr | ΠΟΛΙΤΙΚΗ : «Οι δηλώσεις Γιούνκερ αποκαλύπτουν την ανικανότητα της κυβέρνησης»


«Οι δηλώσεις Γιούνκερ αποκαλύπτουν την ανικανότητα της κυβέρνησης»

  • (0)

Η Ντ. Μπακογιάννη κατηγορεί τη ΝΔ για «ολοκληρωτική αναξιοπιστία»

«Είναι αλήθεια ότι οι δηλώσεις Γιούνκερ «προσβάλλουν» την εθνική μας υπερηφάνεια», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι, εάν φτάσαμε σήμερα να γίνονται τέτοιες δηλώσεις, αυτό οφείλεται σε δυο δυσάρεστες αλλά, δυστυχώς, απόλυτα υπαρκτές καταστάσεις:

Πρώτον, στο γεγονός ότι η «επιτήρηση» και η συμμετοχή ειδικών από την ΕΕ και το ΔΝΤ στο πρόγραμμα κατέστησαν αναγκαίες, από την σχεδόν πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Δεύτερον, από το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση περιβάλλεται, ως γνωστόν, από σχεδόν ολοκληρωτική αναξιοπιστία έναντι της Ευρώπης.

Απάντηση σε όλα αυτά είναι η εθνική συνεννόηση. Ενωμένοι αποδεικνύουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και μπορούμε να το κάνουμε».
Αναδημοσίευση από Newsbeast