εισαγωγή

Άλλο ένα blog από έναν πολίτη, που όπως ο Διογένης ο Κυνικός στην αρχαία Ελλάδα, δεν αντέχει άλλο τη σήψη, την διαφθορά και γενικά την κατάντια αυτής της χώρας ή καλύτερα μεγάλου μέρους των πολιτών που την κατοικούν. Πέρα από σκοπιμότητες, το blog αυτό είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης των όσων αισθάνεται κάποιος και οι απόψεις μας μπορεί να είναι σωστές, μπορεί λάθος, σίγουρα είναι οι δικές μας και κανενός άλλου…

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Για το Δαφνί είμαστε.....

Δημοσιεύτηκε στο Petraskandalou.blogspot.com
Μετά και από τα όσα ακούσαμε χθες στην εκπομπή Πρόσωπο με Πρόσωπο στο Alterμε τον Νίκο Χατζηνικολάου θεωρήσαμε ότι έπρεπε πλέον και εμείς να…. «κλείσουμε» ως πολίτες αυτής της χώρας, για να μεταχειριστούμε την φράση μιας συζύγου πολιτικού που και εκείνη μετά τον γάμο της είχε κλείσει ως γυναίκα!  Τώρα δεν ξέρουμε αν έχει ξανανοίξει, αλλά ποιος ασχολείται;  Έλα που δεν μας αφήνει κανένας πολιτικός να κάτσουμε ήσυχα στο πιθάρι μας……
Όλοι οι καλεσμένοι στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου χθες ήταν στον κόσμο τους.  Αλλά το θράσος ορισμένων ξεπέρασε κάθε όριο και λογική.  Από την μία ο κος Τζαβάρας της Νέας Δημοκρατίας να λέει ότι δεν υπάρχουν κατηγορούμενοι πολιτικοί πέρα των ελαχίστων…. Βέβαια για να είναι και αντιπολιτευτικά ωραία η ΝΔ πέταξε και ένα πυροτέχνημα ο κ. Τζαβάρας για δημοψήφισμα ώστε να αναστείλει ο λαός το άρθρο του Συντάγματος που έχει να κάνει με την παραπομπή των υπουργών κλπ.  Θέλετε κάθαρση κύριοι της Νέας Δημοκρατίας; Κατεβείτε εσείς ως «αγανακτισμένοι» και απαιτείστε τιμωρία των ενόχων εδώ και τώρα!  Όχι να λέτε όλα λόγια, ώστε μετά να πετάτε και την εξυπνάδα: «εμείς σας το είχαμε πει».  Τέλος πάντων, ούτε μέντιουμ να ήταν η Νέα Δημοκρατία δεν θα είχε τόσες επιτυχίες!

Από την άλλη πλευρά θαυμάσαμε το ΠΑΣΟΚ….  Ο κύριος Παπαϊωάννου φορούσε κάθε τόσο τον μανδύα που τον βόλευε ανάλογα με την συζήτηση.  Πότε ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, πότε Βουλευτής, πότε… και εμείς δεν ξέρουμε τι.  Και επειδή δεν αμφιβάλλουμε για την εντιμότητα του κυρίου Παπαϊωάννου, αλλά όπως λέει και το ρητό «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια…», εμείς τον χαβά μας (σε άπταιστα ελληνικά)!  Ο  νυν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου του Προστασίας του Πολίτη, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ΝΑΙ ή ΟΧΙ;  Και αν ΝΑΙ γιατί το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση τον αφήνει στην θέση αυτή;  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΚΑΘΑΡΣΗ θέλετε; Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ο εν λόγω ΓΓ είναι η προσωποποίηση της εντιμότητας, ότι άδικα διώκεται, μέχρι όμως να το αποφασίσει αυτό η δικαιοσύνη, ο νεαρός Γενικός Γραμματέας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.  Στο κάτω κάτω της γραφής δεν γεννήθηκε και Γενικός Γραμματέας!!!  Όλο και κάποια άλλη δουλειά θα έκανε ή θα μπορεί να συνεχίσει να κάνει αν φύγει από το υπουργείο.

Βεβαίως το σοκ στην εκπομπή πρέπει να το έπαθαν όλοι με τον κύριο Μαρκογιαννάκη.  Πέρα από τους μύδρους που εξαπέλυσε εναντίον εκείνων που τον έχουν στοχοποιήσει για την υπόθεση SIEMENS και τους άλλους που έκαναν τα αίσχη και παραμένουν ατιμώρητοι, εκεί που πραγματικά συγκινηθήκαμε όλοι μας, τουλάχιστον και εγώ και τα σκυλιά μου, ήταν όταν μίλησε περί προσωπικής εντιμότητας.  Σε καμία περίπτωση δεν αμφιβάλλουμε για την εντιμότητα του, όμως απλά θα του θυμίσουμε ότι:

1.      O ίδιος ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ότι υπέγραψε ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ με τα ελικόπτερα Erickson (ICSS AE) του ΠΣ και φυσικά ζημίωσε τους πολίτες με κάποια εκατομμύρια ευρώ…..
2.      Ο ίδιος δήλωσε δεξιά και αριστερά ότι αναγκάστηκε να το κάνει γιατί τον έλεγαν…. Πετρούλα
3.      Ο ίδιος στην ιδιαίτερη του πατρίδα, στα Χανιά, όπως αναφέρει στονblog του ο δημοσιογράφος κ. Γεωργακάκης: «όση ώρα άκουγα τον κ. Μαρκογιαννάκη να μιλά για μυστικές πολιτικές συμφωνίες Παπανδρέου - Σαμαρά, για Εξεταστικές Επιτροπές που ουδέποτε ολοκληρώθηκαν, για «σύστημα» που προστατεύει διαχρονικά «κλέφτες και μιζαδόρους», αναρωτιόμουν: Κι εσείς κύριε Μαρκογιαννάκη, που τα γνωρίζατε τόσα χρόνια, τι κάνατε; Τώρα μας τα λέτε;  Τον ρώτησα ευθέως, όταν ολοκλήρωσε όσα έλεγε. Και μου απάντησε το εξής: «Μα δεν λέω ότι εγώ διέφερα. Ήμουνα κι εγώ το καλό παιδί, όπως και πολλοί άλλοι, για να μη με διαγράψουν, για να με κάνουν υπουργό. Το παραδέχομαι»... (http://ixnilatontas.blogspot.com/2011/04/242011.html)

Όλα αυτά τι είναι; Αριστεία ανδρείας, πολιτικής εντιμότητας;  Έτσι ορίζει την εντιμότητα ο κ. Μαρκογιαννάκης;   Χθες στον κο Χατζηνικολάου, την παραπομπή του ή όχι από την Βουλή για το θέμα των ελικοπτέρων, πρέπει να την ξέχασε…..Ε;  Αυτή δεν του μολύνει την εντιμότητα του;  Να λοιπόν γιατί δεν θα αλλάξει τίποτα στην χώρα όσο περνάει από το χέρι των πολιτικών μας….  Όχι όλων.  Το ποσοστό τους θα το καθορίσουμε όταν θα έρθει η ώρα του απολογισμού!

http://petraskandalou.blogspot.com/2011/07/blog-post_3148.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου