εισαγωγή

Άλλο ένα blog από έναν πολίτη, που όπως ο Διογένης ο Κυνικός στην αρχαία Ελλάδα, δεν αντέχει άλλο τη σήψη, την διαφθορά και γενικά την κατάντια αυτής της χώρας ή καλύτερα μεγάλου μέρους των πολιτών που την κατοικούν. Πέρα από σκοπιμότητες, το blog αυτό είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης των όσων αισθάνεται κάποιος και οι απόψεις μας μπορεί να είναι σωστές, μπορεί λάθος, σίγουρα είναι οι δικές μας και κανενός άλλου…

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως


Κάθε ημέρα που περνά βιώνουμε όλο και περισσότερο το θέατρο του παραλόγου.  Οι πολιτικοί μας δείχνουν να μην έχουν συναίσθηση του τι συμβαίνει και δείχνουν εντελώς αδύναμοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.  Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, μόνον αυτοί μας έχουν μείνει πια, έλεγαν ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ.  Κάτι που θα μπορούσε να ισχύει και σήμερα.  Τόσα χρόνια τα έκαναν ρόιδο και δεν μπορούν ακόμη και αυτήν την ύστατη στιγμή να αλλάξουν τακτική.  Είναι κολλημένοι στις τακτικές του παρελθόντος και δεν λένε να ξεκολλήσουν από εκεί.  Θα μπορούσαν κάλλιστα να πουν, ξέρετε ότι έγινε έγινε, ότι λάθη κάναμε κάναμε, τι να κάναμε για να έχουμε την εκλογική μας πελατεία, να βοηθήσουμε συγγενείς και φίλους, να βολευτούμε και εμείς, αλλά μέχρι εδώ.  Και προς Θεού δεν εννοούμε να ρίξουν/ρίξουμε πέτρα στα όσα έχουν γίνει, δηλαδή στα σκάνδαλα, τις απάτες, τις καταχρήσεις κλπ.  Αυτά ΔΕΝ ξεχνιούνται και ΔΕΝ πρέπει να περάσουν ατιμώρητα!!

Υπάρχει όμως και μια άλλη θεωρία για όλους αυτούς τους “κυρίους”, που λέει ότι δεν χρειάζεται να πάνε ΟΛΟΙ όσοι έκλεψαν, εξαπάτησαν κλπ φυλακή.  Όχι, απλά πρέπει να δημευτούν οι περιουσίες τους μέχρι τελευταίας δραχμής, συγνώμη ευρώ, και να υπολογιστούν και οι τόκοι από αυτά που έφαγαν από το δημόσιο χρήμα και μετά, αντί για φυλακή ας προσφέρουν κοινωνικό έργο.  Δεν πειράζει…
Όταν άρχισαν τα δύσκολα στην χώρα μας, τι δήλωναν οι αρμόδιοι υπουργοί της Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ;  Ότι θα ληφθούν μέτρα, ότι οι υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την διαφθορά στο δημόσιο ή η ειδικού ενδιαφέροντος για το κοινωνικό σύνολο υποθέσεις θα δικάζονται κατά προτεραιότητα και μάλιστα ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης κος Καστανίδης εμφανίζεται ως ένας άλλος αμείλικτος κριτής όλων…..  Η εντιμότητα του δε φθάνει στο σημείο να μέμφεται τους δικαστικούς ότι δεν επιτελούν το έργο τους όπως πρέπει.  Κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό μπορεί να είχε και κάποια δόση αληθείας.  Τώρα όμως;  Δεν θα πω την δική μου γνώμη απλά θα παραθέσω ένα απόσπασμα από αυτά που έγραφε ο δημοσιογράφος κος Μπαρτζινόπουλος στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στις 24/3/2011:
Οι ειδήσεις λένε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αποστέλλονται στη Βουλή οι δικογραφίες για τα υποβρύχια και για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα, επειδή οι διενεργούντες την ανάκριση “έπεσαν πάνω” σε πολιτικά πρόσωπα. Και δυστυχώς πουθενά δεν είδα να εκφράζεται άμεσα ή έμμεσα η ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη δείχνει να επιτελεί επιτέλους το καθήκον της……………… Αν μάλιστα θέλουμε να είμαστε δίκαιοι απέναντι σε πολιτικούς και κόμματα, θα πρέπει να αναμείνουμε τη στάση τους όταν η Δικαιοσύνη τούς στείλει τις δικογραφίες για τα υποβρύχια και τα πυροσβεστικά ελικόπτερα. Τότε θα κριθεί αν και σε ποιον βαθμό είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ή αν θα επιλέξουν να φράξουν τον δρόμο της προς την αναζήτηση της αλήθειας και τον καταλογισμό ευθυνών. Στις δημοκρατίες ο καθένας έχει τον ρόλο του και οφείλει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που απορρέουν απ” αυτόν. (Ερ. Μπαρτζινόπουλος)
Τι έχει γίνει λοιπόν μέχρι σήμερα;  Η περίπτωση των υποβρυχίων βολοδέρνει ακόμη, αν και πρέπει να πούμε ότι έχουν δώσει κάποια προτεραιότητα και μάλιστα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό γίνεται όχι για να βρεθεί η αλήθεια αλλά για να ικανοποιηθεί το φιλοθεάμων κοινό στην αρένα, δίνοντας πχ τον Τσοχατζόπουλο προς “σφαγή”.  Δεν ξέρουν όμως ότι ο λαός δεν θα ικανοποιηθεί με το ένα πρόσωπο που πιθανά θα διαπομπευθεί….. Πρέπει να βγει όλη η αλήθεια στο φως, για όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το σκάνδαλο.
Με τα πυροσβεστικά ελικόπτερα όμως, παρόλο που και εδώ τα ποσά που δαπανήθηκαν είναι τεράστια (γιατί δεν γίνεται κουβέντα ούτε για αυτό;), άκρα του τάφου σιωπή!!!  Η μεν Εισαγγελία Αθηνών έκανε στο ακέραιο το καθήκον της, καίτοι από ότι ακούγεται στην υπόθεση υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, περίεργων τιμολογίων, Κυπριακών εταιρειών που μάλιστα έχουν το ίδιο όνομα με ελληνική εταιρεία ή αμερικάνικη που συνεργάζεται με το Ελληνικό δημόσιο, που δεν έχουν εξεταστεί ακόμη και δεν έχει ασκηθεί περαιτέρω ποινική δίωξη.  Από ότι ακούγεται η Οικονομική Εισαγγελία έχει “δέσει” την υπόθεση με αποδείξεις, όχι ενδείξεις και τώρα περιμένουν όλοι να τελειώσει ο αρμόδιος ανακριτής από τις προηγούμενες υποθέσεις, για να έρθει η σειρά της…..  Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!!! Έχουν περάσει δύο και πλέον μήνες, θα περάσουν άλλοι 2-3 μήνες λόγω και καλοκαιριού και βλέπουμε…..
Ας πούμε ότι εδώ έτσι λειτουργεί η Δικαιοσύνη, με αυτούς τους ρυθμούς. Που είναι η πρόβλεψη του κου Καστανίδη και όλων των άλλων για ταχεία απονομή της δικαιοσύνης σε ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεις;  Ή αυτή δεν είναι τέτοια υπόθεση για τον Ελληνικό λαό αλλά μόνον για το ΠΑΣΟΚ, μια που ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο νυν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;  Μήπως γι’ αυτό και ΔΕΝ προχωρά και στην Βουλή η συζήτηση της παραπομπής ή όχι του κου Μαρκογιαννάκη;  Μάλιστα θα περίμενε κανείς ότι αυτή θα συζητείτο αμέσως, με συνοπτικές διαδικασίες, επειδή ο κος Μαρκογιαννάκης, και προς τιμή του άλλωστε…., αφού τα έβαλε πρώτα με την δικαιοσύνη, αφού μήνυσε δημοσιογράφους που τόλμησαν να γράψουν ότι θα πάει η υπόθεση του στην Βουλή, δήλωσε ευθαρσώς ότι υπέγραψε μια ΛΗΣΤΡΙΚΗ σύμβαση, ότι εκβιάστηκε, τα έβαλε με τους αξιωματικούς του ΠΣ που έκαναν τις προδιαγραφές για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα.  Υπάρχει κανένας καλύτερος μάρτυρας κατηγορίας για την υπόθεση αυτή; Αν δεν είναι αυτή ΟΜΟΛΟΓΙΑ τι είναι;  Σε μια σοβαρή χώρα όλοι οι κατηγορούμενοι, και για τις δύο υποθέσεις αυτές, δηλαδή της ενοικίασης των αμερικανικών πυροσβεστικών ελικοπτέρων και της συντήρησης των ιδιόκτητων ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος, θα είχαν την τύχη του Στρος Καν.  Θα έπρεπε να είχαν μεταφερθεί σιδηροδέσμιοι στον ανακριτή, να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, να έχει ανοίξει το ΣΔΟΕ τους λογαριασμούς όλων των κατηγορούμενων κλπ. Αντ΄αυτού όμως συνεχίζουν να εκτελούν όλοι τα καθήκοντά τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.  Βέβαια ο κος Μαρκογιαννάκης που παίζει τον ρόλο του θύματος στην υπόθεση αυτή, δεν ξέρουμε που μπορεί να βρεθεί όταν θα ανοίξουν το στόμα τους και οι άλλοι κατηγορούμενοι, μια που αυτός τους έχει ήδη στείλει στα τάρταρα..  Με λίγα λόγια, ο Σώζων Εαυτόν Σωθήτω!
Φυσικά δεν είναι μόνον αυτές οι υποθέσεις που εκκρεμούν ή έχουν ενδιαφέρον.  Υπάρχουν και άλλες.  Για παράδειγμα η πρόσφατη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και εδώ για την σύμβαση ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ.  Απλά οι δύο αυτές υποθέσεις, των υποβρυχίων και των πυροσβεστικών ελικοπτέρων θα είναι ο οδηγός για το τι θα επακολουθήσει.  Συγκάλυψη ή πραγματική τιμωρία των ενόχων.  Τέλος επειδή η χώρα πέρα από κυβέρνηση έχει και αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία τι κάνει για όλα αυτά;  Γιατί δεν πιέζει να ριχτεί άπλετο φως στις υποθέσεις;  Είναι δέσμια του παρελθόντος, απλά κοιμάται ή η μόνη ανησυχία της είναι ο φόβος της μην γίνει καμιά στραβή, όπως λέει η νεολαία, και αναγκαστεί να κυβερνήσει τον τόπο;  Αλλά και η κυρία Ντόρα μας, η οποία με την στάση της δηλώνει συνεχώς ότι «απεταξάμην το φαύλο πολιτικό παρελθόν της οικογενείας μου και όλων των πολιτικών» τι κάνει για τον υπογράψαντα ΛΗΣΤΡΙΚΗ σύμβαση για το δημόσιο που τυγχάνει και μέλος του κόμματος της;  Τον έχει δεξί της χέρι!!!!!
Ά ρε αγανακτισμένοι που σας χρειάζονται…….
(αρχική δημοσίευση 2/6/11 στο http://diogenisokynikos.wordpress.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου