εισαγωγή

Άλλο ένα blog από έναν πολίτη, που όπως ο Διογένης ο Κυνικός στην αρχαία Ελλάδα, δεν αντέχει άλλο τη σήψη, την διαφθορά και γενικά την κατάντια αυτής της χώρας ή καλύτερα μεγάλου μέρους των πολιτών που την κατοικούν. Πέρα από σκοπιμότητες, το blog αυτό είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης των όσων αισθάνεται κάποιος και οι απόψεις μας μπορεί να είναι σωστές, μπορεί λάθος, σίγουρα είναι οι δικές μας και κανενός άλλου…

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Διαφάνεια, διαφάνεια, διαφάνεια......

Μια λέξη τόσο απλή αλλά και τόσο δύσκολη στην εφαρμογή της....  Διαβάζοντας την προηγούμενη είδηση, ότι δηλαδή ο Πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου κος Γ. Γραμματίδης, έκανε μια ολοκληρωμένη πρόταση προς τον πρωθυπουργό της χώρας για την πάταξη της διαφθοράς, πιστεύουμε ότι κάνει τον οποιοδήποτε σωστό Έλληνα να αισθάνεται υπερήφανος.  Γιατί όσο υπάρχουν Έλληνες σε αυτή την χώρα που αγωνίζονται για να παταχθεί η διαφθορά, η χώρα αυτή έχει μέλλον!!

Και η πρόταση του κου Γραμματίδη δεν έγινε απλά να γίνει, και να διαφημιστεί, έστω και προσωρινά, είτε ο ίδιος είτε το ΕλληνοΑμερικανικό Επιμελητήριο.  Είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη που ανατέθηκε σε μια μεγάλη εταιρεία και η οποία με την σειρά της βρήκε τις καλύτερες πρακτικές που εφαρμόζονται ανά τον κόσμο!  Και μάλιστα προς μεγάλη μας έκπληξη οι καλύτερες πρακτικές στον τομέα της διαφάνειας εφαρμόζονται στην Σιγκαπούρη και την Αυστραλία.

Και ακριβώς επειδή η πρόταση του Επιμελητηρίου είναι ολοκληρωμένη να δούμε ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μας, ασχέτως κόμματος;  Θα την υιοθετήσουν;  Θα την βελτιώσουν; Θα προτείνουν κάτι άλλο; Ή μήπως θα την κάνουν "γαργάρα" (έκφραση που αντικατοπτρίζει επ' ακριβώς τι κάνουν ορισμένοι στα δύσκολα....), ή μήπως από ένα αυτί θα μπει και από το άλλο αυτί θα βγει για να μην κουραζόμαστε;  Ή μήπως θα κάνουν ότι έκαναν, όταν οι Ελβετοί αξιωματούχοι πρότειναν μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής το 2005, δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ; Ειδικά αυτό το ξέρουν πολύ καλά.

Κύριε Παπανδρέου, Κύριε Σαμαρά, εδώ αρχίζουν τα δύσκολα! Εντάξει τσακωθήκατε στην Βουλή για τρίχες, τσακώνεστε για τρίχες όταν ο κόσμος καίγεται, για να δούμε τώρα που έρχεται και η ουσία του προβλήματος, τί θα κάνετε;  Θα αλλάξετε ως πολιτικοί ή θα βουλιάξετε;  Όχι τίποτα άλλο αλλά για να μην βάζετε μόνον στους πολίτες αυτό το ερώτημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου