εισαγωγή

Άλλο ένα blog από έναν πολίτη, που όπως ο Διογένης ο Κυνικός στην αρχαία Ελλάδα, δεν αντέχει άλλο τη σήψη, την διαφθορά και γενικά την κατάντια αυτής της χώρας ή καλύτερα μεγάλου μέρους των πολιτών που την κατοικούν. Πέρα από σκοπιμότητες, το blog αυτό είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης των όσων αισθάνεται κάποιος και οι απόψεις μας μπορεί να είναι σωστές, μπορεί λάθος, σίγουρα είναι οι δικές μας και κανενός άλλου…

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Καστανίδης: «Όσοι προπηλακίζουν τη Βουλή προπηλακίζουν την ίδια τη δημοκρατία»

Στο Newsbeast διαβάσαμε την παρακάτω είδηση:
«Στο παρελθόν υπήρξαν ποταμοί αίματος για την υπεράσπισή της»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, αναφερόμενος στα γεγονότα που σημειώθηκαν σε βάρος βουλευτών, επεσήμανε ότι αυτοί που προπηλακίζουν το κοινοβούλιο προπηλακίζουν την ίδια τη δημοκρατία.

Ο κ. Καστανίδης σημείωσε πως «η πολιτική οφείλει να αφουγκράζεται τις κοινωνικές διεργασίες, να ακούει προσεκτικά, την νηστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων».

Τόνισε ότι πολίτες διαμαρτύρονται για λάθη της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος, αλλά «οφείλουν να γνωρίζουν, μερικοί από αυτούς που συγκεντρώνονται διαμαρτυρόμενοι ότι όταν προπηλακίζουν το κοινοβούλιο προπηλακίζουν την ίδια τη δημοκρατία, η οποία τους επιτρέπει το δικαίωμα διαμαρτυρίας και διαφωνίας και το οποίο δεν θα το είχαν αν δεν υπήρχε δημοκρατία».

Και συμπλήρωσε, λέγοντας ότι οφείλουν επίσης να γνωρίζουν «όσοι ασχημονούν και προπηλακίζουν τη δημοκρατία, ότι στο παρελθόν υπήρξαν ποταμοί αίματος για την υπεράσπισή της ή την αποκατάστασή της, μερικοί δε από τους προπηλακιζόμενους βουλευτές ανήκουν σε οικογένειες που έχουν καταβάλει υψηλό φόρο αίματος, στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, και αυτό οφείλουν να μην το αγνοούν».
_____________________________________________________

Να και η απόδειξη των όσων σχολιάζουμε.  Ο κος Καστανίδης νομίζει ότι ο κόσμος προπηλακίζει την Βουλή την ίδια την Δημοκρατία!!!  Μα δεν προπηλακίζει τους θεσμούς αλλά τα ΑΤΟΜΑ, τα άτομα εκείνα κύριε Καστανίδη που επί τόσα χρόνια ήταν ανάξια να κυβερνούν τον τόπο αυτό.  Μην λέτε και ότι θέλετε τώρα!!
(αρχική δημοσίευση 2/6/11 στο http://diogenisokynikos.wordpress.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου