εισαγωγή

Άλλο ένα blog από έναν πολίτη, που όπως ο Διογένης ο Κυνικός στην αρχαία Ελλάδα, δεν αντέχει άλλο τη σήψη, την διαφθορά και γενικά την κατάντια αυτής της χώρας ή καλύτερα μεγάλου μέρους των πολιτών που την κατοικούν. Πέρα από σκοπιμότητες, το blog αυτό είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης των όσων αισθάνεται κάποιος και οι απόψεις μας μπορεί να είναι σωστές, μπορεί λάθος, σίγουρα είναι οι δικές μας και κανενός άλλου…

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Bloko.gr: ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ..ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ

Διαβάσαμε στο συνήθως πολύ καλά ενημερωμένο site bloko.gr μια είδηση που είχε να κάνει με τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ. και τις μηνύσεις που έρχονται κατά υφυπουργών (όλο το δημοσίευμα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ).

Επειδή πριν από λίγο καιρό μεμφήκαμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ότι αυτή την στιγμή είναι καθηλωμένα τα ελικόπτερα της αστυνομίας θεωρήσαμε φρόνιμο να ενημερώσουμε τον συνάκτη της είδησης αυτής με  τα όσα στοιχεία έχουμε συλλέξει κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Να λοιπόν η απάντηση μας στο δημοσίευμα:


Αγαπητό bloko,

Χαίρομαι που στην Ελλάδα εκτός από τις δικαστικές υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη και δεν έχουν δικαστεί ακόμη, ο συντάκτης σας έχει πληροφορίες και για «μηνύσεις που έρχονται εναντίον υφυπουργών»…. Αλλά τι εξέλιξη θα έχουν;  Α, θα περιμένουμε για πολύ καιρό για να δούμε τι τύχη θα έχουν μια και προηγούνται άλλες που είναι και αυτεπάγγελτες.
Ως γνωστόν ο καθένας μπορεί να μηνύσει όποιον θέλει, αλλά το αυτεπάγγελτο της δίωξης έχει άλλη αξία…. Έτσι αναγκαστικά θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα γίνει πρώτα με την απόφαση της Βουλής για την δίωξη Μαρκογιαννάκη για την ενοικίαση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων Έρικσον, με τις διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του νυν Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προ-Πο κου Τασούλα, του νυν Αρχηγού του ΠΣ, συνολικά 29 ατόμων που εμπλέκονται είτε στο σκάνδαλο της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων είτε της συντήρησης των ιδιόκτητων ελικοπτέρων του ΠΣ.

Χαίρομαι που με αυτές τις επερχόμενες μηνύσεις θα «ξεκαθαρίσει» και η κατάσταση με την ΕΛ.ΑΣ.  Σκεφθείτε που έχει καταντήσει η Ελληνική Αστυνομία…..  Κάνει σύμβαση η ΕΛ.ΑΣ. για 5 ελικόπτερα, διάρκεια σύμβασης 5 μηνών, αξία σύμβασης 372.000 € και τα εναέρια μέσα της πετάνε κανονικά, νυχθημερόν.  Δηλαδή τι προσπαθεί να κάνει η Αστυνομία, να χαλάσει την πιάτσα;  Στην Πυροσβεστική φαίνεται, και από την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ότι κάποιοι είναι πιο «μάγκες», γιατί το ΠΣ κάνει σύμβαση για 5 ελικόπτερα, διάρκεια σύμβασης 4 μήνες, αξία σύμβασης 922.000 €, και πρέπει να πληρώσουμε και κάπου επιπλέον 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τους κινητήρες και δεν πετάνε τα εναέρια μέσα της.  Τι θέλουν τώρα οι «παλιο-αστυνομικοί», να μας εκθέσουν;  Μια χαρά κάθονται τα ελικόπτερα του ΠΣ, αερίζονται, και μια και είναι και άδεια μέσα μπορούμε να βάλουμε και κανένα στρωματάκι, καμιά κοτούλα…. Άσε βρε παιδί μου, που στα πόδια της Πυροσβεστικής μπήκε και αυτό το, πως το λένε, το Ελεγκτικό Συνέδριο και με την με την 264/10 απόφαση του έβγαλε παράνομη την σύμβαση της Πυροσβεστικής για τα εναέρια μέσα.  Τι θέλουν όλοι επιτέλους;  Να εκθέσουν την Πυροσβεστική;  Δεν θα τους περάσει!!!! Η Πυροσβεστική τουλάχιστον έχει και έναν Αρχηγό βαρβάτο, με μία δίωξη για εμπρησμό εξ αμελείας 180.000 στρεμμάτων στο Γραμματικό το 2009 και άλλη μία σε βαθμό κακουργήματος για την συντήρηση των ελικοπτέρων του ΠΣ.  Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ έχει τίποτα σε βάρος του;  Μια ανθρωποκτονία από αμέλεια;  Κάτι βρε παιδί μου;  Απορώ πως έγινε και αρχηγός.

Χαίρομαι που το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ, Οικονομικώς και όποια άλλα εμπλέκονται έχει κάνει χαρούμενους τους πάσης φύσεως εγκληματίες, αναρχικούς, τρομοκράτες κλπ γιατί δεν πετάνε πια τα ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, προφανώς επειδή θα έχει τελειώσει η σύμβαση συντήρησης των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. Τσάμπα δηλαδή έκαψαν τα γραφεία της εταιρείας που τα συντηρούσε οι τρομοκράτες, τσάμπα στο indymedia γράφουν για τα ελικόπτερα των «μπάτσων» ότι δηλαδή οι αστυνομικοί έχουν μάτια στον ουρανό και βλέπουν και συντονίζουν τις επίγειες δυνάμεις, έχουν δηλαδή σύγχρονα μέσα, ενώ εκείνοι πολεμούν με πέτρες και ξύλα;
Τελικά μήπως πρέπει κάποιοι να σοβαρευτούνε;

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Διογένης ο Κυνικός

Βεβαίως και δικαιώνοντας την άποψη μας για την εν λόγω ιστοσελίδα πρέπει να τονίσουμε ότι δημοσιεύτηκε πολύ γρήγορα η απάντηση μας και αυτό τους τιμά γιατί δείχνουν εμπράκτως ότι δεν υπάρχει κάποια πρόθεση ή προκατάληψη.  Επίσης πρέπει να τους ευχαριστήσουμε και για τα καλά τους λόγια όσον αφορά την δομή και το πνεύμα της επιστολής μας.  Έστω και αν κρύβαμε και λίγο από Σωκράτη μέσα μας.

Ολόκληρη την ανάρτηση της απάντηση μας και των σχολίων του www.bloko.gr μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου