εισαγωγή

Άλλο ένα blog από έναν πολίτη, που όπως ο Διογένης ο Κυνικός στην αρχαία Ελλάδα, δεν αντέχει άλλο τη σήψη, την διαφθορά και γενικά την κατάντια αυτής της χώρας ή καλύτερα μεγάλου μέρους των πολιτών που την κατοικούν. Πέρα από σκοπιμότητες, το blog αυτό είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης των όσων αισθάνεται κάποιος και οι απόψεις μας μπορεί να είναι σωστές, μπορεί λάθος, σίγουρα είναι οι δικές μας και κανενός άλλου…

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Κοινή λογική....


Κοινή λογική μεν αλλά που να την βρεις δε......  Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να διαφωνήσει με τα όσα προειδοποιούν 18 διακεκριμένοι Έλληνες οικονομολόγοι (βλέπε κατωτέρω ανάρτηση με τίτλο «Κίνδυνος να γίνει η Ελλάδα φτωχή και τριτοκοσμική χώρα»).  Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι απόδημοι Έλληνες και ξέρουμε ότι οι απόδημοι Έλληνες τις περισσότερες φορές είναι "πιο Έλληνες" από τα περισσότερα πατριωτάκια...... Και τι λένε οι άνθρωποι αυτοί;  

Τα πλέον απλά και λογικά πράγματα, όπως ότι ενδεχόμενη μονομερής αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους θα σήμαινε «οικονομική καταστροφή για την Ελλάδα», τον υποβιβασμό της Ελλάδας «στο επίπεδο μιας φτωχής, τριτοκοσμικής χώρας» ενώ επισημαίνουν ότι «μόνον το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα εγγυάται επιστροφή της χώρας σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».  Και ίσως η ουσία της όλης υπόθεσης είναι ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί η διαφθορά, που βρίσκεται σε έξαρση, αν η Ελλάδα θέλει να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να αποφύγει τη διεθνή οικονομική απομόνωση». Προειδοποιούν δε ότι «πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η Ελλάδα και αυτή η ευκαιρία δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια».........

Από την άλλη πλευρά έχουμε την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου (βλέπε ανάρτηση με τίτλο "Οι προτάσεις του Αρχιεπίσκοπου για τα δεινά των Ελλήνων") ο οποίος αφού γράφει πρώτα για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ή θα περιέλθουν συμπατριώτες μας ζητά και αυτός τα αυτονόητα, δηλαδή:

α. Την αναστολή των πλειστηριασμών από τις Ελληνικές Τράπεζες, όσων έχουν λάβει είτε υψηλό, είτε χαμηλό δανεισμό για αγορά πρώτης κατοικίας.
β. Την ενίσχυση των μέτρων για ανάπτυξη και βιώσιμη επιχειρηματικότητα και
γ. την επανεξέταση του αυστηρού φορολογικού πλαισίου με γνώμονα την ίση συμμετοχή στην απόσβεση του εθνικού χρέους.

Δηλαδή έχουμε από την μία πλευρά τους ειδικούς, τους οικονομολόγους και δη διεθνούς φήμης, κια από την άλλη πλευρά τον Μακαριότατο, τον ηγέτη της Εκκλησίας μας, όπου και οι δύο πλευρές λένε τα ίδια πράγματα!!!!!
 
Μπορεί λοιπόν κάποιος να μας εξηγήσει γιατί εδώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα;  Οι δεσμοί τους με το φαύλο παρελθόν δεν τους αφήνει να δουν την αλήθεια;  Τους ενοχλεί σε σημείο που δεν μπορούμε εμείς να αντιληφθούμε ότι πρέπει να καταπολεμήσουν την διαφθορά;  Ειλικρινώς είναι να χάνει κανείς το μυαλό του!!

Εμείς θα το επαναλάβουμε για άλλη μία φορά.  Η δήλωση του Προέδρου Ομπάμα, κατά την συνάντηση του με την κα Μέρκελ στην Washington DC, περιγράφει την κατάσταση και το τι θα γίνει στο τέλος είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.  Είχε  δηλώσει λοιπόν ότι «Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και αυτό σηµαίνει ότι χρειάζεται επενδύσεις αλλά και διαφάνεια και µεταρρυθµίσεις στην οικονοµία της».  Και δυστυχώς αυτό περνά από την δυστυχία των Ελλήνων και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ τους απέναντι στους πολιτικούς που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση.  

Πιστεύει κανείς ότι όσο πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ουράνιο, χρυσός και ότι άλλο μπορεί να υπάρχει στην Ελλάδα θα βγει στην επιφάνεια με τις λογικές, τις τακτικές, με την διαφθορά που επικρατεί μέχρι και σήμερα;  Από την άλλη οι υπερδυνάμεις (δηλαδή οι ΗΠΑ...) έχουν ανάγκη τον φυσικό πλούτο που υπάρχει στην χώρα μας.  Τα αποθέματα στην Μέση Ανατολή τελειώνουν και ήρθε η ώρα της εκμετάλλευσης του δικού μας φυσικού πλούτου.  Αλλά αυτό θα γίνει με τους δικούς τους όρους και όχι με τους όρους  των πολιτικών μας, των λαμόγιων, και των κάθε λογής απατεώνων που εκμεταλλευόμενοι διασυνδέσεις, μίζες και οτιδήποτε άλλο βύθισαν την χώρα στον πάτο του βόθρου!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου